Verdachte (36) inbraak in winkel De Nieuwe Grond opgepakt

De 36-jarige S.N. is dinsdag 16 februari aan de Waterkant door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) en aangehouden als verdachte van een inbraak in een winkel, zo meldt het Korps Politie Suriname pas zaterdag 27 februari.

De 23-jarige winkelier Y.Y. had vrijdag 12 februari aangifte van diefstal na inbraak gedaan in het politiebureau De Nieuwe Grond. Volgens verklaring van de winkelier ontving hij telefonisch bericht van een oplettende buurtbewoner dat onbekenden zijn winkel probeerden binnen te dringen. Hij ging direct naar de winkel en ontdekte dat een metalen plaat en een spijl van de poort waren doorgeknipt.

Bij hem rees gelijk het vermoeden dat onbekenden hadden ingebroken en constateerde dat zijn slaapruimte en de ruimte achter de toonbank overhoop waren gehaald. De buit bestond uit een laptop, een onbekend aantal Telesur- en Digicel-belkaarten en geldbedragen in SRD en vreemde valuta.

De winkelier vermoedt, dat de verdachten werden gestoord, aangezien zij een zak met vier sloffen sigaretten, enkele aanstekers, twee flessen Campari en de camerabox, die zij klaar hadden gezet om mee te nemen, bij de poort hadden achtergelaten.

Door camerabeelden kwamen S.N. en het voertuig dat hij bestuurde in beeld. Nadat hij was aangehouden werd hij ter voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie overgedragen aan de recherche van Regio Midden.

S.N. verklaarde tegenover de politie, dat hij drie vreemdelingen op het adres had afgezet, die daarna vermoedelijk de inbraak in de winkel hebben gepleegd. De gestolen goederen zijn nog niet achterhaald. Het voertuig van de verdachte is in beslag genomen.

S.N. is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in voorlopige verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!