Rudi Balak: “Hoge prijzen leiden tot meer vervallen producten”

Rudi Balak van Vereniging van Winkeliers (VVW) noemt de ontwikkeling van hoge winkelprijzen een reden voor het toenemen van vervallen producten. “De mensen willen kopen, maar kunnen dat niet, want veel producten zijn te duur. Een soft van SRD 17 kan niet iedereen meer betalen. De koopkracht is er niet en hierdoor vervallen de producten. En weet je waarom er soms 2 tot 3 prijzen in de winkel zijn? Er is een factuurbedrag waar de winstmarge wordt bepaald en de winstmarge van de overheid is 15 procent. Als je arbeidsloon en andere kosten mee berekend, is dat 25 procent. Bij een winstmarge van 15 procent lijdt de winkelier teveel verlies.” Balak stelt voor dat de overheid de winstmarge op 20 procent stelt om grote verliezen bij de winkelier en de klant te beperken. “Als we 20 procent kunnen doorberekenen, dan hebben we een beter uitgangspunt. De winkeliers zitten hiermee.” Hij stelt begrip te hebben voor de moeilijke omstandigheden, waarin de regering het werk moet doen. maar vraagt ook dat de regering er alles aan doet om de koers stabiel te houden.

RB 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: