President Santokhi: ‘Nieuwe NV wordt opgericht’

President Chandrikapersad Santokhi heeft vrijdag in De Nationale Assemblee (DNA) meegedeeld dat er een nieuwe NV zal worden opgericht. Dat is besloten binnen de coalitie en de regering. Het parlement zal volgens het staatshoofd worden betrokken bij de oprichting van deze nieuwe NV. New Surfin NV is in feite nooit opgericht, omdat er procedurele fouten zijn gemaakt. Volgens het staatshoofd zal deze nietige ‘New Surfin NV’ via de notaris worden ingetrokken. Aan de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) is gevraagd om de NV uit het handelsregister te schrappen. Gezien het vertrouwen dat door de vorige regering internationaal is geschaad, was er volgens de president een ‘special purpose vehicle’ nodig om vers kapitaal aan te trekken. “Deze trajecten zijn ook in de regeringsraad besproken. De minister van Financiën heeft in de regeringsraad ook duidelijk aangegeven dat voor het traject van het opzetten van fresh capital  een special purpose vehicle nodig is dat opgezet zal moeten worden. Hij heeft de naam Surfin niet genoemd, maar hij heeft het wel aangegeven. Het doel en de modaliteit voor het bewandelen van het traject van fresh capital”, aldus de president die vindt dat er onnodig veel ruis in de samenleving is ontstaan.

“Geen cent verduisterd of uitgegeven van de Staat”

Hij betreurt vooral de verregaande beschuldigingen, omdat de intentie puur was om een nieuwe investeringsmaatschappij op te zetten in het kader van het aantrekken van fresh capital. Ter voorbereiding daarop zou er een NV worden opgericht. “De minister van Buitenlandse Zaken en de minister van Financiën hebben binnen het overheidsbeleid gehandeld, waarvan de vier trajecten duidelijk zijn aangegeven binnen de regering en coalitie met als doel om ontwikkeling te brengen voor de samenleving”, aldus Santokhi. De bedoeling van deze nieuwe NV is dat investeerders niet te maken krijgen met onnodige bureaucratie, waardoor ze op een vlotte manier zaken kunnen doen. “Er is geen cent verduisterd of uitgegeven van de Staat, door de Staat of de nieuwe NV, zoals sommigen dat stellen”, aldus de president. De president benadrukte dat er groepen zijn die deze kwestie etnisch hebben bekeken. Dat vindt hij een kwalijke zaak. Deze groepen creëren onderlinge haat binnen de samenleving. Ze zetten groepen tegen elkaar op. Santokhi doet een dringend beroep om de eenheid te bewaren in het land.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: