Israël doneert medische artikelen aan Suriname

Israël heeft afgelopen maandag medische artikelen, waaronder persoonlijke beschermingsmiddelen, geschonken aan Suriname in de strijd tegen het Covid-19 virus. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking nam de artikelen in ontvangst en heeft namens de regering en het volk waardering uitgesproken over deze geste, in het kader van solidariteit en samenwerking in de strijd tegen het Covid-19 virus, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname donderdagavond 25 februari.

Tijdens een korte ceremonie op het ministerie heeft de Honorair Consul van Israël in Suriname, Jules Fernandes, namens Israël deze donatie overhandigd aan minister Ramdin. Tijdens de ceremoniële overdracht waren virtueel ook aanwezig de niet-residerende ambassadeur van Israël, Reda Mansour, en de Honorair Honorar Consul van Suriname in Israel, Joseph Harrosh.

Minister Ramdin maakte van de gelegenheid gebruik om aan te geven dat in het kader van het verbreden van onze diplomatieke betrekkingen de relaties met de Staat Israël zullen worden geïntensiveerd. Veel aandacht zal besteed worden aan technische samenwerking en het bevorderen van handel en investeringen.

De medische artikelen, waaronder diverse maskers, covers voor schoenen, chirurgische hoofdkapjes en mantels en oximeters, zijn vervolgens overhandigd aan collega Amar Ramadhin van Volksgezondheid en zullen worden ingezet in diverse zorginstellingen.

De diplomatieke betrekkingen tussen Suriname en Israël dateren van 24 februari 1976 en de huidige samenwerking tussen beide landen richt zich onder andere op het gebied van onderwijs en capaciteitsversterking, gezondheidszorg, landbouw, infrastructuur, cultuur, mede vanwege de Joodse diaspora, investeringen en het bevorderen van ondernemerschap.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: