Personeel Stichting One Stop Shop voor chronische ziekten slaat alarm

‘De deuren sluiten zaterdag 27 februari’

De Stichting One Stop Shop (OSS) slaat alarm. Via een uitgebracht bericht laat de stichting weten, dat het personeel maandag nog in alle stilte het  8-jarig bestaan hebben herdacht te hebben, en vervolgens woensdag te horen kregen dat de deuren van deze, voor de diabeten zeer belangrijke stichting, per zaterdag 27 februari sluiten, omdat er geen geld meer is.  ‘Als personeel maken wij ons allereerst enorme zorgen om onze diabete cliënten die acht jaar bij de OSS  konden binnenlopen om hun wonden op professionele wijze en met de nodige zorg te laten behandelen, maar ook om de broodnodige educatie te krijgen, hoe om te gaan met hun ziekte, dit alles geheel kosteloos’, aldus de stichting.

‘Beseft men wel wat de OSS allemaal betekent voor deze groep mensen? Door de inzet van de OSS kunnen amputaties voorkomen worden en kan men op een verantwoorde wijze omgaan met hun ziekte.’ Het personeel slaat nu dan ook alarm. De medewerkers vragen zich af hoe het verder moet met hun gezinnen,  hun hypotheken en alle andere maandelijkse lasten? ‘Wij, het personeel van de OSS, hebben dringend hulp nodig! Onze cliënten hebben hulp nodig!’

De Stichting One Stop Shop voor Chronische Ziekten (voluit) is een samenwerking tussen de Stichting Diabetes Educatie Suriname (SDES) en het ministerie van Volksgezondheid. De stichting krijgt daarbij ondersteuning van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De One Stop Shop is een plek waar mensen met diabetes mellitus na verwijzing van de huisarts terecht kunnen voor de jaarlijkse screening.

De One Stop Shop bestaat uit een multidisciplinair team van deskundigen, dat is samengesteld om mensen met chronische ziekten, voornamelijk diabetes en HIV, in een vroeg stadium te begeleiden. Dit team bestaat uit casemanagers, psychologen, medisch pedicures, maatschappelijk werkers, predialyse zusters en artsen.  

PK

error: Kopiëren mag niet!