Politiebericht over schietincident waarbij ondernemer verdachte poging beroving neerschiet

Een man, van wie de personalia vooralsnog onbekend zijn, is donderdag in alle vroegte, tijdens een poging beroving, dodelijk geraakt door een kogel vanuit het wapen van de 30-jarige P.T., zo bericht het Korps Politie Suriname donderdagavond 25 februari. De politie van het bureau Paranam kreeg omstreeks half een donderdagochtend van het Command Center de melding van een schietincident aan de Martin Luther Kingweg. Agenten troffen ter plaatse de beller P.T. aan. Hij verklaarde, ondernemer te zijn en arbeiders thuis had afgezet. Bij terugkeer op zijn woonadres constateerde hij onregelmatigheden.

Het viel hem op dat enkele van zijn koeien uit de stal waren, waardoor hij op controle uitging. Hij zag toen twee onbekende mannen, van wie één gewapend was met een vuistvuurwapen, op zijn erf. Bij het zien van de ondernemer werd het vuur op hem geopend. Met een vuistvuurwapen dat hij bij zich had, beantwoordde hij het vuur en schakelde de politie in. T. liep geen letsels op. In één van de omliggende percelen troffen agenten een man aan. Hij bleek schotwonden te hebben opgelopen aan zijn rechter scheenbeen, linkerknie en linkerzijde van zijn stuit en vertoonde geen levensteken meer. Een arts die ter plaatse kwam, stelde de dood vast.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werden het lichaam van de verdachte en het vuistvuurwapen van de ondernemer in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Aan de aanhouding van de tweede verdachte wordt gewerkt. Nabestaanden of zij die denken de overleden man te hebben gekend, worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de afdeling Kapitale Delicten via de telefoonnummers 403645 of 402736.

error: Kopiëren mag niet!