Momenteel in onze Surinaamse keuken!

In elke huishouden is het een dagelijkse vraag, wat koken we vandaag? Door de huidige situatie met het Coronavirus en lockdown is het namelijk zo dat we veel meer thuis zijn. Er wordt dus extra aandacht besteed aan onze maaltijden. Voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen wat er wordt gekookt in onze Surinaamse keuken. Tevens recepten belichten

Recept: Chop soy kip

Ingrediënten:  Chop soy kip, 2 kipfilets, 2 teentjes knoflook, 2 uien,1 stukje gember, 1 theel. suiker, 1 afgestreken eetl. Maïzena, 1 paprika, 1 bos kaisoi, blikje babymaïs, 100 gr. peultjes, 4 eetl. Mushroom saus, 1 eetl. Rum, snufje ve-tsin, 4 eetl. Olie, enkele druppels sesamolie

Bereiding Chop soy kip

De kip in dunne repen snijden en marineren met fijngewreven knoflook, geraspte gember, suiker, mushroomsaus, rum en ajinomoto en enige tijd laten staan. De groenten wassen en in stukjes snijden. In een ruime pan de olie verhitten en hierin de in vieren gesneden ui fruiten daarna de stukken kip meebakken en gaar laten worden. De groente toevoegen, behalve de kaisoi. Als alles al gaar (maar nog knapperig) is, de stukken kaisoi erdoor scheppen alsook de sesamolie. Los de maïzena op in 6 eetl. water en schep goed door totdat de saus wat dikker is.

(Bron recept: sranang kukru.net)

Khoesiaal P. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: