Lorraine Jubitana nieuwe directeur Directoraat Duurzaam Ontwikkeling Inheemsen

Lorraine Jubitana is dinsdag door de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport, Gracia Emanuels, op het hoofdkantoor van het ministerie, geïnstalleerd als de nieuwe directeur van het Directoraat Duurzaam Ontwikkeling Inheemsen (DDOI). Jubitana, die overneemt van Nielton Grootfaam, dient al geruime tijd als directrice van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS). 

Minister Emanuel deed een beroep op Jubitana om zaken van de VIDS gescheiden te houden van zaken van het DDOI. De bewindsvrouwe gaf te kennen, dat het niet een makkelijke taak zal zijn. Ze hoopt ook dat Jubitana uitdagingen niet uit de weg zal gaan. Emanuel kijkt uit naar een goede samenwerking met de nieuwe directrice.

Jubitana is zich bewust van de problemen die zich in de inheemse gemeenschap afspelen en ook welke oplossingen die behoeven. 

Emanuel sprak haar waardering uit over de werkwijze van het DDOI tot nu toe en hoopt dat het zo doorgaat. Ze bracht haar felicitaties uit en wenste Jubitana het allerbeste toe als directrice van het DDOI.

De nieuwe directrice stelt een goede verstandhouding en arbeidzaamheid als doel om het directoraat naar grotere hoogtes te brengen. Zaken die goed lopen, zullen verder aangemoedigd worden, terwijl zaken die voor verbetering vatbaar zijn onmiddellijk aangepakt zullen worden. Prioriteit zal gegeven worden aan het inlopen van achterstanden. 

Ze gaf aan uit te kijken naar een betere samenwerking tussen de overheid en de VIDS. Volgens haar was die samenwerking in het verleden niet wat het moest zijn. Ze zal aan de slag gaan met de onderdirecteuren om na te gaan waar er nodige veranderingen moet komen.

Jubitana zal bijgestaan worden door de onderdirecteuren

S. Betterson-Leefland, A. Lachman-Johannis en K. Galgren.

Foto vlnr : A. Lachman-Johannis, L. Jubitana, S. Betterson-Leefland en K. Galgren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: