Bus- en boothouders NVB financieel kapot

De bus- en boothouders van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) hebben per 24 februari het werk neergelegd naar aanleiding van de exorbitante benzineprijzen en het uitblijven van de nieuwe loonreeks. Dit meldt Iwan Woon, ondervoorzitter van OBS, aan Dagblad Suriname. Het betreft hier geen betalingsachterstanden, zoals dat normaliter wel het geval is. Wat nu speelt, is dat hetgeen de bus- en boothouders van het NVB aan benzine moeten uitgeven, meer is dan wat ze verdienen. “Wij hebben nooit brandstofcompensatie gehad. De huurprijs die we van het NVB krijgen, is nu lager dan wat we op dagbasis uitgeven aan benzine”, geeft Woon aan.

Zelf heeft Woon een bus die de route Paramaribo-Billiton onderhoudt. Hij tankt 60 liter voor 4 ritten per dag. Met een benzineprijs van circa SRD 12 komt dat op dagbasis neer op SRD 720 aan benzinekosten. Dit, terwijl het bedrag dat Woon aan huur krijgt SRD 708,75 bedraagt. “Hoe moet ik met zo een huurprijs mijn chauffeur betalen, de bus onderhouden enz.?” Volgens Woon schieten de bus- en boothouders van het NVB bovendien al 2 maanden voor, waardoor de maat nu vol is. Desalniettemin is er niets terechtgekomen van de nieuwe loonreeks, waarover reeds gesprekken zijn gevoerd met de leiding van NVB. “En nog steeds is er niets gedaan. Dus vanaf vandaag is er geen staatsvervoer”, aldus Woon.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: