Bond ROS dreigt met acties

Looncorrectie bestuursdienst laat al 9 maanden op zich wachten

De looncorrectie van meer dan 2.000 bestuursambtenaren laat al 9 maanden op zich wachten, wat voor veel irritatie zorgt bij deze ambtenaren. Glenn Swamipersad van de Bond ROS (voorheen RO) geeft aan Dagblad Suriname te kennen dat de gemoederen zodanig verhit zijn dat de leden dreigen het werk neer te leggen. “De bestuursambtenaren roeren zich met betrekking tot de loonreeks. Als bond hebben we de leiding van het ministerie gevraagd om ons te ontvangen”, geeft Swamipersad aan. Ondertussen zijn 2 weken verstreken en de leiding van het ministerie is niet ingegaan op het verzoek van de bond. De bond stelt daardoor een ultimatum van 2 weken om de problemen van de bestuursambtenaren bespreekbaar te maken. “Als er dan nog geen gehoor wordt gegeven, dan wordt het uiterste middel ingezet.”

Volgens Swamipersad betreft het een kleine looncorrectie en niets anders. Hij wijst erop dat, gezien de aard van de werkzaamheden van de bestuursdienst, er sprake is van essentiële diensten zoals het inzetten voor covid-19 activiteiten en de prijscontrole in de winkels. Er is reeds een missive voor de looncorrectie, echter is dit niet in het Staatsblad gepubliceerd. Swamipersad vermeldt erbij dat de eis van de bond niet alleen betrekking heeft op de bestuursambtenaren, maar ook op de dc’s. Ook de looncorrectie van de dc’s is namelijk on hold gezet. De dc’s vallen onder de bestuursdienst en ook zij kijken uit naar hun looncorrectie, geeft de bond aan.

error: Kopiëren mag niet!