Rachied Doekhie: “Het is bekend dat Bouterse gedumpt is”

“Het is bekend dat Bouterse gedumpt is door de mannen, die zogenaamd achter hem renden”, zegt Rachied Doekhie, voormalig assembleelid van de NDP uit het district Nickerie. NDP-voorzitter Desi Bouterse zou naar verluidt tijdens Valentine- weekend op bezoek zijn geweest in het rijstdistrict, maar heeft deze keer een appartement moeten huren om te kunnen overnachten. Doekhie stelt dat voorheen het bepaalde personen in Nickerie waren, die als eerste in de rij stonden om de partijvoorzitter te accommoderen, maar nu blijkt Bouterse nauwelijks gekend te worden door deze groep. “Den mang ben gi moni. Den mang roof, vernietig a partij, vetnietig a kondre. Te yu bron yu gogo, yu o sdong tap’den blaren. Een aantal van die oude NDP’ers hebben me gebeld en ze lachen hem uit”, aldus Doekhie, die stelt Bouterse voor al deze dingen een jaar terug al over te hebben gewaarschuwd. Naar zeggen van de NDP’er heeft zijn  partijvoorzitter toen geen luisterend oor voor hem willen hebben, waardoor die nu zelf de zure vruchten daarvan maar moet gaan plukken. Ondertussen zijn bepaalde personen miljonairs geworden van de voorkeursbehandeling, die zij toen kregen van de NDP-voorzitter.

“Je komt hier en schoffeert mensen”

De paarse partij kreeg bij de afgelopen verkiezingen slechts 1 van de 5 zetels in Nickerie. Alle overige 4 zetels gingen naar de VHP. De paarse partij heeft in de afgelopen jaren onder leiding van Doekhie als toenmalig ondervoorzitter en hoofdbestuurslid in Nickerie een enorme groei meegemaakt, waardoor zij steeds erin slaagde om minimaal 2 DNA-zetels binnen te halen. Echter, nadat andere personen geplaatst werden om de kar te trekken voor de verkiezingen van 25 mei 2020, viel deze partij zwaar terug. Doekhie zegt dat hij deze nederlaag al voor de verkiezingen al had verwacht, omdat veel personen die jaren dag en nacht gewerkt hebben voor de partij, gewoon aan een kant waren gezet. “Je komt hier en schoffeert mensen. Je breekt de democratie en breekt je eigen regel. Mensen die 20 tot 30 jaren gewerkt hebben om jouw de top te laten bereiken”, zegt Doekhie. Eén van de personen die zo hard voor Bouterse en NDP-Nickerie heeft gewerkt, is volgens Doekhie de bekende ‘oom Roy Dalloesingh’. “Uitgerekend de mensen, die Bouterse tijdens de verkiezingen heeft geschoffeerd, naar die mensen hun huis is hij geweest. Dat is wat aan mij is gerapporteerd”, aldus Doekhie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: