Meteorologische Dienst: “Stofdeeltjes uit Sahara blijven nog even”

“Situatie niet alarmerend”

Meteoroloog Roel Oehlers zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat de stofdeeltjes, die momenteel te observeren zijn in de Surinaamse lucht, daadwerkelijk uit Afrika afkomstig zijn. “De komende dagen zullen zij nog rondhangen. De Meteorologische Dienst houdt de situatie in de gaten. Vanmiddag is er een kleine opening. De dagen erna blijft het nog hangen, zeker nog 3 dagen. We moeten kijken of het daarna nog blijft. Het zijn stofdeeltjes en ze dragen ertoe dat in de ochtenduren nevel op gang komt. De deeltjes zitten in de atmosfeer en kunnen moeilijk stijgen, dus ze blijven hangen. Het is niet alarmerend. Wij kunnen het nog verdragen”, stelt de meteoroloog.  Op de website van de Nasa is te zien hoe de ‘Saharan Dust Plume’, vanuit Afrika zich naar delen van Europa en het Caribisch gebied verspreidt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: