Ex-minnaar vermiste Sumanta Bansi zou haar in ‘maffiazuur’ hebben opgelost

De uit Suriname afkomstige sinds februari 2018 vermiste zwangere studente Sumanta Bansi (22) uit Hoorn is mogelijk door haar ex-minnaar Manodj in zuur opgelost. Dat blijkt uit onderzoeksstukken die De Telegraaf heeft ingezien, aldus misdaadjournalist Mick van Wely.

Sumanta woonde bij Manodj en zijn vrouw en vader in huis en was twee keer zwanger geworden van hem. De tweede keer wilde ze het ongeboren kind niet laten verwijderen. Mogelijk speelde mee dat opa Dwarka seksuele avances had gemaakt richting de studente.

Kort na haar tweede zwangerschap verdween ze. Dat was in februari 2018. Tussen begin november en vandaag zijn achtereenvolgens Manodj’s broer Dennis, hun vader Dwarka en diens vrouw opgepakt. Ze worden alle vier verdacht van moord.

Dat de jonge vrouw in zuur zou zijn opgelost, moet blijken uit door de recherche middels afluisterapparatuur onderschepte gesprekken tussen Manodj en zijn broer. Manodj zou chemicaliën op zijn werk hebben gestolen. Het gaat om Flowsan VC 95, een chloorhoudend reinigingsmiddel dat veelal wordt gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie. Het bestaat uit natriumhydroxide.

Medio november 2020 kamt de politie de woning van de familie B. in Hoorn uit op zoek naar bloedsporen en spullen van Sumanta. In de kruipruimte onder het huis vinden rechercheurs een aantal lege jerrycans. De recherche concludeert dat het dezelfde zijn als die waren weggenomen uit het pluimveebedrijf waar Manodj werkzaam was.

Het onderzoeksdossier vermeldt dat er strafzaken in de hele wereld zijn geweest waar lichamen zijn opgelost in het middel. Omdat het weefsel verteert, draagt het de bijnaam ’maffiazuur’.

De politie Noord-Holland gaat ervan uit dat Manodj, al dan niet met een ander familielid, Sumanta in februari 2018 heeft omgebracht. Vader en zoon B. werden pas in januari 2019 gehoord als getuige. Hun verklaringen liepen volgens de recherche op essentiële punten uiteen. Vanaf dat moment zijn ze, in de hoop op bewijs, bijna twee jaar lang, niet onafgebroken, afgeluisterd.

Alleen Manodj zit nog vast. De rechter liet opa gaan. Zijn voorlopige hechtenis is opgeheven. De rechtbank zag geen bewijs voor zijn betrokkenheid bij de dood van Sumanta.

Het onderzoek naar de verdwijning van Sumanta is een kafkaiaans verhaal, waarbij volgens de politie het volledige gezin van Manodj deelnam aan een gewiekst moordcomplot. Het motief? Een erekwestie binnen een traditioneel Hindoestaans gezin.

In mei gaat het proces rond de verdwijning van Sumanta verder.

error: Kopiëren mag niet!