Bank of America rekent op hogere olieprijs

Bank of America verwacht dat de prijs voor een vat Brent-olie in het tweede kwartaal van 2021 piekt op 70 dollar om vervolgens in de tweede jaarhelft terug te vallen naar 60 dollar. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van de Amerikaanse bank.

Eerder werd nog uitgegaan van een prijs van 50 dollar per vat Brent aan het eind van 2021. Voor 2022 laat Bank of America zijn voorspelling van 55 dollar per vat ongewijzigd.

Ook de prijs voor een vat West Texas Intermediate stelden de analisten hun verwachtingen opwaarts bij, naar 57 dollar aan het eind van 2021 en 52 dollar aan het eind van 2022. Eerder werd gerekend op respectievelijk 47 en 50 dollar voor dit en volgend jaar.

Een vat WTI-olie noteerde dinsdagmiddag 0,7 procent hoger op ruim 62 dollar en een vat Brent steeg ook 0,7 procent in waarde en kostte bijna 65 dollar.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: