Surinaams restaurant in Voorburg levert 100 gratis maaltijden aan ouderen

De eigenaren van het Surinaamse restaurant JJ’s Kitchen in Voorburg, Mashar Gokoel (32) en Ray Harnam (31), stellen honderd gratis maaltijden uit de Surinaamse keuken beschikbaar voor ouderen. Het gaat om één maaltijd per inwoner uit Leidschendam-Voorburg van boven de zestig jaar, aldus het Voorburgs Dagblad.

‘Ons respect voor zelfstandig wonende ouderen is groot’, aldus Mashar en Ray. ‘We weten dat ze door alle Corona-beperkingen moeilijke en soms ook eenzame tijden doormaken. Door middel van zo’n maaltijd willen we hen een steuntje in de rug geven. Dit past ook bij onze cultuur, waar het familiegevoel hoog in het vaandel staat.’

Het familiebedrijf uit de Voorburgse Ter Cappellenstraat, waar moeder en tante van het tweetal in de keuken de gerechten maken, heeft veel respect voor ouderen. ‘Zij zijn een voorbeeld voor ons’, zeggen Mashar en Ray. ‘We hebben tenslotte veel aan hen te danken. Dat mogen we nimmer vergeten.’

‘Ik vind het een geweldige actie’, zegt inwoner Ramon Jaikaran. ‘Zomaar even honderd maaltijd weggeven aan onze senioren. Het is nogal wat. Ik ken Mashar en Ray als betrokken en gedreven lokale ondernemers. Ik ga hen met deze actie voor ouderen de helpende hand bieden waar mogelijk.’

error: Kopiëren mag niet!