Make-upartieste Jaysira Ravenburg (35) omgekomen bij verkeersongeluk in Ghana

De bekende 35-jarige Nederlandse make-upartieste en influencer Jaysira Ravenberg uit Rotterdam is vrijdag omgekomen bij een verkeersongeluk in het West-Afrikaanse Ghana. BN’ers spreken op social media hun afschuw uit, onder wie topvoetballer Royston Drenthe en actrice Imanuelle Grives. Diverse Ghanese media hebben over het ongeluk bericht, waaronder Pulse (https://www.pulse.com.gh/news/local/accident-at-gomoa-okyereko-on-the-winneba-highway-claims-lives-of-3-foreigners/8kw2nx0) en Graphic (https://www.graphic.com.gh/news/general-news/three-killed-in-road-accident-on-cape-coast-accra-highway.html). 

De auto waarin ze zat, was onderweg naar hoofdstad Accra toen een vrachtwagen frontaal op de auto botste. De vrachtwagenbestuurder zou volgens Ghanese media door een defect de controle over zijn voertuig hebben verloren. Daardoor belandde hij op de verkeerde weghelft en botste op een auto waarin drie Nederlanders zaten.  

Ravenberg, een 33-jarige vriendin uit Amsterdam en een 26-jarige Nederlandse vriend waren op slag dood. De vrachtwagenchauffeur en een inzittende van de vrachtwagen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. ‘Een auto die voor de terreinwagen reed, kon nog net ontwijken, maar de wagen zelf was op volle snelheid en botste frontaal op de truck’, zegt een ooggetuige tegen een Ghanese krant.

Volgens een familielid was Ravenberg met twee vrienden in Ghana om straatarme kinderen te ondersteunen. ‘Jaysira was meer dan alleen een influencer. Jaysira was een lieve nicht, een leuke dochter en bovenal een geweldige moeder. Ze probeerde altijd klaar te staan voor alles en iedereen. Ze dacht ook altijd aan de mensen die het wat minder hadden’, aldus het familielid in het AD.

Jaysira Ravenberg was naast make-upartieste ook rapper, (mode)influencer en voorvechtster voor vrouwenrechten. ‘Je laat héél véél mensen verdrietig achter, die enorm naar je opkeken, van je hielden en van je bijzondere levenslessen wilden leren’, schrijft actrice Imanuelle Grives in een bericht op Instagram. De actrice schakelde Ravenberg in voor haar make-up. Ze was volgens haar een uitzonderlijk talent en een voorbeeld van ‘hoeveel plezier je kunt hebben’. ‘Je bent er gewoon niet meer. Je stond midden in het leven, always the life of the party en…ineens…weg.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: