Vicepresident Brunswijk vraagt geduld van het volk

Vicepresident Ronnie Brunswijk zei vrijdagavond in gesprek met Humphrey Dundas van zijn Directoraat Volkscommunicatie en Alven Roosveld van de Communicatie Dienst Suriname, dat de regering begrip heeft voor de ontevredenheid onder delen van de bevolking. ‘Maar, de regering beschikt niet over een toverstok om het land binnen enkele maanden uit de aangetroffen crisis te halen.’

Brunswijk vroeg geduld van de bevolking. ‘Deze regering kent haar verantwoordelijkheid en zal het op zich nemen om verlichting te brengen voor de Surinaamse bevolking. Wij gaan niet hier zitten om het Surinaamse volk te onderdrukken. Juist dat willen wij helemaal niet.’

De vicepresident zei ook, dat het streven van de regering is om het volk na het eerste jaar van de regering verlichting te laten merken. Hij vroeg de samenleving daarom om nog wat geduld te betrachten.

President Chandrikapersad Santokhi zei oor te hebben voor alle noden vanuit de samenleving. Hij zei, dat er eraan gewerkt wordt om de beloftes die gemaakt zijn rond de verkiezingen na te komen. ‘De indruk bij het volk is ontstaan, dat de regering zaken na haar aantreden onmiddellijk zou oplossen. Maar, de regering werd ermee verrast dat de mogelijkheden beperkt waren. Wij gaan niet bij de pakken neerzitten, maar we kijken wel welke de mogelijkheden zijn. De financiële crisis ten aanzien van het nationaal huishouden hebben wij al onder controle. Wij kijken ook naar wat wij in de periode achter ons hebben gespaard, zodat wij daarmee wat projecten kunnen uitvoeren.’

‘Wij starten nu met bouw beloofde middelbare school te Marowijne’

President Santokhi stelde verder samen met de vicepresident het besluit genomen te hebben om de beloofde middelbare school van de vorige regering, die bij elke verkiezing een bordje kwam plaatsen met de tekst ‘hier komt de middelbare school Marowijne’’, op te zetten. ‘Wij gaan dit weekend starten met de bouw, met de middelen die wij hebben gespaard en middels samenwerking met de particuliere sector en internationale donateurs. De week daarna gaan we naar Nickerie in het gebied van Pettenpolder. Daar was er nooit stroom. Wij gaan daar elektrificatie brengen. De week daarop gaan we ook dankzij de besparing van de afgelopen zeven maanden naar Commewijne om te starten met de watervoorziening. De week daarna gaan wij naar Para. Te Hannover zal een scholencomplex worden neergezet.’

‘Wanneer die plannen van ons in uitvoering gaan weten bepaalde groepen nu al dat ze nooit meer mandaat van het volk gaan krijgen, want dan heeft het volk het bewijs dat wij allemaal beter zijn geworden van wat deze regering gedaan heeft.’
Attachments area

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: