‘New Surfin NV is in proces van liquidatie, het was een snelle abortus’

‘New Surfin NV is nu al in een proces van liquidatie. Het was een snelle abortus.’ Dat zei jurist en energiedeskundige Viren Ajodhia, die namens de staat het bedrijf begin januari oprichtte, vrijdagavond tijdens een Zoom-meeting van DA ’91. 

Ajodhia erkende, dat hij bij het opzetten van de NV grove steken heeft laten vallen en dat procedures niet in acht werden genomen. Ook zei hij dat het naïef was om alleen hindostanen in de topfuncties van het bedrijf aan te stellen. 

Volgens Ajodhia zijn de financieel-economische problemen veel groter dan de samenleving kan vermoeden. 

Hij schetste wat feitelijk heeft geleid tot de oprichting van New Surfin. Op een moment had Suriname ‘een behoorlijke hoeveelheid kapitaal’ kunnen aantrekken om onder andere projecten te financieren. Snel handelen was volgens Ajodhia geboden om te voorkomen dat de potentiële investeerders zich zouden terugtrekken. Daarom werd overgegaan tot het starten van een ‘vehikel’ om ontwikkelingsinvesteringen mogelijk te maken. Maar, vanwege de voortvarendheid zijn zaken over het hoofd gezien en fouten gemaakt, aldus Ajodhia.

‘We dachten we gaan snel snel doen, anders zijn die gasten weg en een NV is opgericht. Dat is vreselijk gehaast gegaan. Dat geef ik helemaal toe. Nu heb ik een andere les geleerd, dat als je te snel en te veel haast hebt, dat ook niet goed is.’

Hij is tot de slotsom gekomen, dat zijn naïeve handelen nu wordt afgestraft. Hij erkent ook geen rekening te hebben gehouden met de politieke en etnische issues in de samenleving. ‘Dat is zeker mijn fout geweest.’

Dat hij zijn optreden in deze kwestie betreurt blijkt uit zijn woorden, dat hij zijn nek heeft uitgestoken om iets positiefs voor het land te doen, maar dat nu getwijfeld wordt aan zijn integriteit en dat hij op een hoop wordt gegooid met personen tegen wie hij juist heeft gestreden vanwege hun wanbeleid. ‘Mijn nek uitsteken en mijn hoofd op het kapblok zetten, ga ik niet meer doen. Dat levert weinig op en dat is ook niet goed voor jezelf, maar met name ook voor mijn vrouw en gezin is dat niet goed.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: