Oud-voorzitter Assemblee Simons overhandigt verslag zittingsperiode 2015-2020 aan Assembleevoorzitter Bee

Oud-voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) Jennifer Simons heeft vrijdag een exemplaar van het verslag over de zittingsperiode 2015-2020, getiteld ‘De Zevende Assemblee’, overhandigd aan parlementsvoorzitter Marinus Bee.

Het verslag is gemaakt in opdracht van de vorige leiding van het parlement. Door de Covid-19-pandemie is het later uitgekomen dan gepland. Volgens Simons is het verslag een teken van voortschrijdende openheid en verbeterde administratieve vastlegging.

Het maken van verslagen is nu in de Wet op het Bureau van DNA opgenomen, waardoor verdere verbetering van verslaglegging over toekomstige zittingsperioden is gegarandeerd. ‘Dat er na elke zittingsperiode een verslag gemaakt moet worden, is waarvoor ik mij sterk maakte’, zei Simons bij de overhandiging, zo meldt de Assemblee in een persbericht.

Parlementsvoorzitter Bee staat achter dit project. ‘Wanneer zaken worden vastgelegd, is het makkelijker voor je opvolger om het werk voort te zetten. Dit project verdient mijn ondersteuning en ik zal dit zeker voortzetten.’

In het overzicht van ‘De Zevende Assemblee’ zijn onder andere goedgekeurde en gepubliceerde wetten 2015-2020, informatie over parlementaire activiteiten zowel nationaal als internationaal en institutionele versterking opgenomen.

Voor inzage in ‘De Zevende Assemblee’ kan men terecht bij de bibliotheek van het parlement.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: