16 personen vrijdag Covid-19 positief getest – 150 test uitgevoerd

Het aantal personen dat vrijdag Covid-19 positief is getest bedraagt 16, aldus de Covid-website van de gezondheidsautoriteiten vrijdagavond, dat was woensdag 12 en donderdag 6. Er zijn vrijdag 150 tests uitgevoerd. 14 patiënten zijn genezen verklaard. Op de Intensive Care Unit’s (ICU’s) bedraagt het aantal patiënten 5 en 23 personen worden buiten ICU’s verpleegd in de ziekenhuizen. 51 Positief geteste personen bevinden zich in isolatie.  Het totaal aantal positieve besmettingen sinds de aanvang van de Covid-pandemie bedraagt 8.854.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zei vrijdagmiddag tijdens de wekelijkse Covid-19 update persconferentie tevreden te zijn over de ingezette daling van het aantal dagelijks Covid-19 positief geteste personen. ‘We bevinden ons nu in een gunstige positie, waar we lang naar hebben uitgezien. Het aantal dagelijkse positief geteste personen is drastisch afgenomen. De druk op de Covid-zorg is nu minder. Conclusie, de samenleving heeft de oproepen van de regering begrepen. De samenleving heeft zich trouw gehouden aan de maatregelen, weekend lockdowns hebben hun nut weer bewezen. De resultaten liegen er niet om. De samenleving is bepalend, u mag uzelf complimenteren en de regering zegt u dank voor het naleven van de maatregelen.’

PK

error: Kopiëren mag niet!