Vanwege samenwerking Lazard geen schuldstatistieken op website Staatsschuld

Als gevolg van de voortgaande data-analyse en de werksessies in het kader van het saneren, herschikken en herstructureren van de overheidsschuld met de financieel adviseur Lazard Frères Paris, worden er tot nader orde geen schulddata gepubliceerd op de website van het Bureau voor de Staatsschuld. Personen die de website van het bureau bezoeken om de laatste statistieken met betrekking tot de binnenlandse en buitenlandse schulden te controleren en te analyseren, worden al een tijdje met zo een bekendmaking geconfronteerd op de homepagina. De laatste cijfers op de website dateren uit september 2020, ruim 5  maanden terug. De totale buitenlandse schuld per september 2020 staat op ongeveer SRD 15.3 miljard, terwijl de totale binnenlandse schuld staat op SRD 14 miljard. Dat komt neer op een totale schuld van SRD 29,4 miljard. Opvallend genoeg zijn deze schulden berekend op basis van de oude koers van SRD 7,52 voor een Amerikaanse dollar. Op basis van de nieuwe unificatiekoers van SRD 14,29 voor een Amerikaanse dollar zou dit bedrag ruim verdubbeld moeten worden. Volgens recent gepresenteerde cijfers in De Nationale Assemblee (DNA) staat de totale schuld per eind november 2020 op SRD 46 miljard. Het gaat hierbij om 137 leningen. Voor het jaar 2021 heeft de regering een bedrag van SRD 8,3 miljard aan rente en aflossingen nodig. De regering heeft de ruimte nodig om het staatshuishouden te herstructureren. Internationaal heeft Suriname de ruimte gekregen tot eind maart om geen rente op de schulden af te lossen. 

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: