Politie arresteert drie gewapende overvallers 

Slachtoffers herkennen een van hun overvallers met geroofde sieraden bij goudsmit

Leden van de Recherche Regio Midden, bijgestaan door het Regio Bijstands Team Paramaribo (RBTP) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU), hebben vrijdagmiddag A.P. (26) en O.P. (25) aangehouden. Hun 22-jarige kompaan X.A. werd eerder op de dag door de slachtoffers aangehouden en overgedragen aan de politie, aldus bericht het Korps Politie Suriname zondag 14 februari.

Drie slachtoffer hadden donderdagavond 11 aangifte van diefstal middels geweld op het politiebureau De Nieuwe Grond tegen drie gewapende overvallers gedaan. Volgens verklaring van de aangevers werden ze gebeld door een man, die aangaf dat hij geld wilde wisselen, waarbij werd afgesproken dat zij elkaar op de Tout Lui Fautkanaalweg zouden ontmoeten.

Bij aankomst op de afgesproken locatie werden zij overvallen door twee gewapende mannen die uit een auto waren gestapt. Een van ze was gekleed in een T-shirt dat zowel op de voor- en achterzijde voorzien was van het opschrift ‘Politie’, terwijl de andere man een camouflage tenue droeg. 

Onder bedreiging werden de slachtoffers beroofd van een groot geldbedrag in SRD, gouden ringen en halskettingen en andere persoonlijke spullen. De overvallers verdwenen in een volle vaart in hun auto.

De verdachte X.A., die zich voordeed als nep-politieman, werd vrijdag op het Latourproject, vanwege zijn baard, herkend door de drie benadeelden. A. was op weg met de gouden ringen en halskettingen in zijn bezit naar een goudsmid. Hij werd meteen aangehouden door de drie aangevers, die hun sieraden herkenden. X.A werd vervolgens overgedragen aan de politie. De verdachte bekende schuld, waarna het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.

Na informatie te hebben uitgewerkt konden de twee andere verdachten, A.P. en O.P., op hun woonadressen aan de Boschreitz- en de Boedhoeweg worden aangehouden. 

Tijdens het onderzoek kwam naar voren dat A.P. militair is, waarop hij werd overgedragen aan de Militaire Politie die belast is met het verder onderzoek.

Op de verdachten werden een alarmpistool, een vuurwapen met scherpe patronen en een deel van het geldbedrag aangetroffen. Bij een huisonderzoek op het adres van één van de verdachten werd een derde vuurwapen met scherpe patronen gevonden. Zowel het voertuig, waarmee het drietal het strafbaar feit heeft gepleegd, als de vuurwapens zijn in beslag genomen.

Het trio is na overleg met het Openbaar Ministerie in voorlopige verzekering gesteld.

De politie vermoedt dat meerdere personen op deze manier beroofd. Slachtoffers worden hierbij opgeroepen zich in verbinding te stellen met de Recherche van Regio Midden, in het politiebureau de Nieuwe Grond en is te bereiken via het telefoonnummer 582050.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: