“Hopelijk gaat alles goed en kunnen de kinderen voorbereid worden”

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft in samenspraak met het ministerie van Volksgezondheid besloten om het onderwijsproces op de basisscholen te herstarten op dinsdag 16 februari 2021. Enkele ouders geven tijdens een gesprek aan dat zij het goed vinden dat er aan de kinderen en hun ontwikkeling wordt gedacht. Een ouder gaf aan dat zij de nodige tools niet thuis heeft om haar kinderen te helpen met hun schoolwerk. Zij is ook niet ver geschoold en zat zij met de angst dat zij haar kinderen toch verkeerde dingen zou aanleren. Een andere ouder geeft aan dat zij niet echt tijd had om met haar kinderen te oefenen. Zij gaf aan dat zij ze af en toe nog enkele sommen gaf. Maar zij zat uit eindelijk met zoveel vragen van hoe het verder zal gaan met de kinderen om hen toch op een hoger niveau te brengen. “Sommen deed ik wel en wat kleine oefeningen, maar ik zat met de vraag dat als de school toch niet zou beginnen, wat ik moet doen met de leervakken. Ik kan mij niets meer herinneren van wat ik op school heb geleerd wat leervakken betreft, hoe ga ik mijn kinderen nu leren over de geschiedenis.” Angst is er wel door de gevallen van coronabesmettingen, die dagelijks bijkomen. Nu afstandsonderwijs niet echt goed beheerst wordt in het land, is het wel noodzakelijk dat de kinderen naar school gaan. Alleen moeten de regels wel strak opgevolgd worden. Het zijn onze kinderen”, zegt een andere ouder aan de krant.

Vanessa, die zelf leerkracht is op een basisschool, gaf aan dat de afgelopen weken en maanden, toen er geen school was, de ouders wel flink mee hebben gedaan om de kinderen te helpen oefenen. “Ik gaf via de groepsapp enkele klanken en ideetjes door en de ouders deden het na. Maar er zijn kinderen die eerder naar de juf luisteren dan de ouder”, zegt de leerkracht. “Als het gaat om educatie, ervaar ik als moeder het zelf ook. Ondanks ik leerkracht ben, geeft mijn zoon aan dat zijn leerkracht het anders doet en hij het beter begrijpt. Afstandsonderwijs kan hier wel goed zijn, maar er moet met volle aandacht achter gezeten worden. Voor nu hoop ik wel dat de kinderen kunnen genieten van hun educatie. Hopelijk gaat alles goed, zodat de kinderen voorbereid kunnen worden, want uiteindelijk is er veel gemist”, zegt Vanessa.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: