‘Toetem’ (22) verdacht van illegaal vuurwapenbezit, bedreiging en vernieling in Moengo en Albina

De 22-jarige T.V., meer bekend als ‘Toetem’ is maandag 8 februari door de politie van Recherche Regio Oost aangehouden, zo meldt het Korps Politie Suriname zaterdag 13 februari.

De man wordt ervan verdacht op 31 januari op twee verschillende plaatsen te Albina schoten te hebben gelost met vuurwapens die hij illegaal in zijn bezit had. Hij bedreigde omstanders te zullen neerschieten en verrichte daarbij vernielingen aan.

De verdachte werd eerder opgespoord in een berovingszaak die in januari 2020 is gepleegd te Moengo. Vanwege het feit dat T.V. merendeels in Frans-Guyana vertoefde, wist hij uit handen van de politie te blijven.

Toen V. van anderen begreep dat hij door de politie werd gezocht., meldde hij zich op 8 februari samen met zijn advocaat bij de Recherche van Regio Oost.

Bij zijn voorgeleiding heeft T.V. bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan bedreiging, vernieling en het lossen van schoten met een illegaal vuurwapen. Maar, hij ontkent enige betrokkenheid te hebben bij de berovingszaak in januari 2020.

Verder verklaarde hij bij de politie, dat de vuurwapens waarmee de schoten zijn gelost te Albina, van zijn vrienden zijn waarmee hij ter plaatse was. Die vuurwapens zijn nog niet boven water.

T.V. werd na overleg met het Openbaar Ministerie voor overtreding van de Vuurwapenwet en voor vernieling en bedreiging in voorlopige verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: