‘Makoe’ (57) aangehouden voor oplichting en verduistering

Het Korps Politie Suriname bericht zaterdag 13 februari, dat de politie van de Recherche Regio Oost afgelopen dinsdag de 57-jarige K.C. alias ‘Makoe’ aangehouden op een complex van een appartement in de omgeving van de Prinsessestraat.

K.C. wordt ervan verdacht zich meerdere keren schuldig te hebben gemaakt aan oplichting en verduistering. Hij hield een van zijn slachtoffers voor, dat hij meubelmaker was en dat hij tegen een bepaald bedrag meubelplaten kon leveren. Daarbij nam hij bij het slachtoffer een voorschot zonder een tegenprestatie te leveren. 

Verder gaf hij op listige wijze een ander slachtoffer te kennen, dat hij kon bewerkstelligen dat zij tegen betaling in aanmerking kwam voor een in onderpand gegeven perceel. 

Na geldbedragen in SRD en US$ van zijn slachtoffers in ontvangst te hebben genomen, liet K.C. niets meer van zich horen.

Tijdens het verhoor heeft de verdachte schuld bekend.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is K.C. in voorlopige verzekering gesteld.

Het vermoeden bestaat dat deze verdachte meerdere slachtoffers heeft gemaakt. Zij worden opgeroepen zich alsnog in verbinding te stellen met de afdeling Recherche Regio Oost voor het doen van aangifte. Deze afdeling is ondergebracht in het politiebureau te Meerzorg en is te bereiken op het telefoonnummer 0357107.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: