Universiteitsstudenten delen ervaring over educatie tijdens pandemie

In gesprek met Dagblad Suriname delen universiteitsstudenten hun ervaring over studeren in tijd van een pandemie. Dagblad Suriname sprak met 3 studenten van verschillende faculteiten.

Voordelen en nadelen

R.J. is student aan de Medische Faculteit van de Anton de Kom Universiteit met als studierichting Geneeskunde. Zij vertelt dat studeren in tijden van een pandemie voor de meeste een grote verandering is. “Velen moeten zich aanpassen aan de nieuwe methoden van lesgeven. Daarnaast komen er nog zaken bij kijken, zoals internet, een laptop etc. Voor mij persoonlijk vind ik dat er zowel voordelen zijn als nadelen. De lessen kunnen opgenomen worden en zo kan ik op mijn eigen tijd de lessen volgen. Ik hoef dagelijks geen lange rit naar de faculteit te maken. Maar er zijn ook nadelen. Sommige docenten kan je niet verstaan vanwege hun trage internet of mijn trage internet. Soms val je automatisch uit de sessie vanwege slechte internet, vooral als het regent. Dat zijn allemaal uitdagingen waarmee wij kampen. Maar met de juiste attitude lukt het wel.”

Aanpassen

A.M. is student aan de Technologische Faculteit van de Anton de Kom Universiteit met als studierichting Geowetenschappen. Hij vertelt dat het een bijzondere uitdaging is. Aan het begin had niemand kunnen indenken dat het zo lang en zo lastig zou zijn. “Ik vind dat de universiteit al ruim voor de periode van de pandemie uitdagingen kende. Desondanks deden het personeel en de docenten hun best om zo optimaal mogelijk les te geven. Met de pandemie werd duidelijk dat er nog veel geïnvesteerd moet worden op het gebied van moderne educatie. Het Moodle-systeem van de Adek is niet de beste manier van les volgen. Maar gelet op de situatie moeten wij ons allen aanpassen. Docenten hebben geïmproviseerd en geven middels andere platformen les. Online lessen kunnen heel erg vermoeiend zijn. De interactie met docenten en medestudenten is anders. De sociale omgeving ontbreekt ook. Laten wij hopen dat wij spoedig weer op een andere manier les kunnen volgen.”

Zwaar

P.K., student BSc Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Nederland, vertelt dat zij een Surinaamse student is die in Nederland studeert. “Covid heeft veel zware obstakels gebracht in mijn leven. Ten eerste heb ik mijn werk verloren vanwege corona. Het is al heel moeilijk voor een internationaal student om werk te vinden en nu heeft covid het in een keer afgenomen. Ten tweede is mijn studie nu volledig online, wat heel veel wennen is. Het is niet leuk vanwege het feit dat je online minder interactief bezig bent. Ook zie ik mijn vriendin en familie nu heel weinig. Telkens handen desinfecteren en mondkap opdoen waren verplichtingen die even wennen waren. Het doet wat met mijn mentale gezondheid. Als student zijnde in een vreemd land, wordt het wel zwaar. Online studeren vind ik tot nu toe niet leuk, omdat ik die interactie met mijn medestudenten mis. Tentamens examens online afnemen, is ook een andere zware klus. Covid verandert bijna alles als je nog een student bent. Daarom hoop ik dat we er snel van af kunnen.”

Asad Mushtaq

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: