Politiebericht naar aanleiding van vermissing drie personen op Corantijnrivier – Taxichauffeur en twee vissers aangehouden

De afdeling Recherche van de regio West werd afgelopen maandag door de Guyanese autoriteiten geïnformeerd, dat er een boot vanuit Suriname was vertrokken richting Guyana en dat drie mensen worden vermist, zo meldt het Korps Politie Suriname vrijdagmiddag 12 februari.

Leden van het rechercheteam stelden vervolgens direct een onderzoek in. Al snel bleek, dat een vissersboot met vermoedelijk twee vrouwen en een man aan boord, vanuit het Visserijcentrum te Zeedijk, Nickerie, richting Guyana was vertrokken.

Terwijl agenten bezig waren met het onderzoek, deden twee families dinsdag aangifte van vermissing van de 48-jarige Hussein Sharida en de 77-jarige Beboni Harihar op het politiebureau Nickerie.

In deze vermissingszaak werden woensdag de 57-jarige taxichauffeur D.N. alias ‘Bim’, en de twee vissers H.L. (51) meer bekend als ‘Rako’ en de 55-jarige R.R. alias ‘Tjing Bai’ aangehouden.

Van de Guyanese autoriteiten kreeg de Recherche van regio West eveneens woensdag te horen dat er twee lijken uit de Corantijnrivier waren geborgen, maar dat deze nog niet geïdentificeerd zijn.

De drie aangehouden verdachten zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in voorlopige verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: