Minister Levens: “Leraren dienen zich te houden aan afgesproken curriculum en eindtermen”

“Het ministerie heeft nadrukkelijk aangegeven dat de onderwijsgevenden de ouders niet in de positie mogen brengen om devices te kopen als ze dat niet kunnen. Als dit toch gebeurt, dan moeten zulke studenten zich wenden tot het ministerie en dan zal het ministerie ingrijpen.” Zo reageert Onderwijsminister Marie Levens op een uitgelekte screenshot uit een groep-app van Imeao 4. In de screenshot is aangegeven, dat studenten over 2 devices moeten beschikken om toegelaten te kunnen worden tot online tentamens. Dat houdt in 2 mobiele telefoons of 1 mobiele telefoon tezamen met een laptop. “Als dat niet het geval is, kan je helaas niet deelnemen aan het tentamen en dan is het afwachten wanneer de scholen weer normaal opengaan. Je moet ook kunnen werken in het programma Google Forms of Socrative, want via dat programma krijg je toegang tot het tentamen”, staat in de screenshot.

De uitgelekte screenshot uit een groep-app van Imeao 4.

De minister verduidelijkt nogmaals tegenover Dagblad Suriname dat die instructie absoluut niet van het ministerie afkomstig is. Zij benadrukt dat er bovendien per schooltype of per vak geen specifieke instructies de deur zijn uitgegaan vanuit het ministerie. “De instructie van het ministerie is: blijf lessen geven, maar jaag de ouders niet in onkosten. Wees creatief en doe het op een andere manier.” Dat de leraren een stukje autonomie hebben meegekregen, betekent volgens minister Levens niet dat het een wildwest situatie is op de scholen. Zo zijn er lespakketten die voorbereid zijn voor het heel leerjaar. Eveneens dienen leraren zich te houden aan het afgesproken curriculum en eindtermen, “dus men kan niet doen wat ze hebben wil”.

Eric Slijngard, directeur van Imeao 4, zegt aan Dagblad Suriname dat niets een verplichting is. Hij geeft aan dat de instructie zoals die in de screenshot is aangegeven waarschijnlijk te maken heeft met de veiligheid en slechte ervaringen met studenten bij online tentamens. “Wie niet kan voldoen daaraan, is niet verplicht om deel te nemen. Er is eigenlijk niets aan de hand”, zegt Slijngaard zonder in details te treden.

error: Kopiëren mag niet!