Bezorgde dialysepatiënten bieden petitie aan vp Brunswijk

Bezorgde dialysepatiënten van het Nationaal Nierdialysecentrum (NNC) in Suriname boden vicepresident Ronnie Brunswijk gisteren een petitie aan. In de petitie, die ondertekend is door de patiënten zelf, wordt de huidige situatie van hun beschreven. De reden voor de petitie ligt in het feit dat zij thans in een onzekere toestand zijn komen te verkeren na de bekendmaking dat hun hoognodige medicamenten, zoals Mircera, Recormon, Fraxipatine en Venofer, zijn stopgezet. Dit is vanwege het intrekken van de missive per 1 januari 2021. Deze medicijnen zijn zeer essentieel voor hen als dialysepatiënten om een stabiele situatie te behouden en om hun overlevingskans te verhogen. Het gevolg hiervan is dat dialysepatiënten de essentiële hoogwaardige medicatie moeten ontberen en daardoor een grotere kans op sterfte hebben. Patiënten moeten voor de aanleg van een shunt en voor shuntrevisie bedragen van SRD 10.000 tot SRD 16.000 betalen. Niemand kan deze bedragen opbrengen. De patiënten eisen dat dit opgelost wordt. Ook eisen zij voorzetting van de beschikbaarheid van de medicatie, die door het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) werd geleverd. De patiënten hopen dat de situatie waarin zij nu verkeren, opgeheven kan worden, zodat zij wederom met een gerust hart verder kunnen leven.

TM

error: Kopiëren mag niet!