Uit het dagboek van een consument: “Prijsverhoging als broodbeleg”

“Tot nu toe weet alleen de handel voordeel te halen uit de chaotische economische situatie in Suriname. Het virus is een zegen voor importeurs en handelaren. Vooral het sjoemelen met eerste levensbehoeften doet Suriname verder de das om. Mijn leven wordt schraler. Het dagelijks brood wordt zwaar belast. Het nadeel van de één levert de ander een voordeel op. Er worden woekerwinsten gemaakt. Tegenwoordig is prijsverhoging broodbeleg. De handel triomfeert. De consument betaalt het gelag”, aldus een alinea uit het dagboek van een consument.

Chantage en sabotage

“De prijzen in de supermarkten vooral stijgen met de dag. Spijsolie gaat richting SRD 30 op, voor minder dan een liter. De regering is gekluisterd aan de belangen van kapitaalbezitters. Het zijn de kapitaalbezitters, niet de regering, die de touwtjes in handen heeft, maar inhalige kapitaalbezitters, importeurs en handelaren die misbruik maken van de situatie. Economische chantage en sabotage wordt aangewend om de regeerders op de knieën te krijgen. De prijsverhogingen worden doorberekend, voordat de bestellingen in het buitenland worden geplaatst en dat tegen waanzinnige valutakoersen. Het wordt tijd dat deze lui zich bekeren tot een werkwijze in algemeen belang.”

Prijsverhoging als broodbeleg

“De ziekte van het land wordt veroorzaakt door duizenden kleine onvolmaaktheden, die verweven met elkaar een vernietigende kracht vormen, die de samenleving ondergraven. Het is voortwoekerende kwaad dat Suriname te gronde richt. Het is een kanker, die met haar en wortel moet worden uitgeroeid, horen wij politici uit het recente verleden nog zeggen.”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: