Lokaal bestuur Paramaribo-Noordoost pakt Haïtiaanse Markt aan

De afdeling Onderhoud en Gebouwen van het districtsresort Paramaribo-Noordoost heeft de Eenheids Markt (Haïtiaanse Markt) aangepakt, zo meldt het districtscommissariaat vrijdag. Deze markt is speciaal opgericht voor straatventers, toen uit een onderzoek bleek, dat de grote groep venters uit Haïtianen bestond. Zij kregen een marktvergunning om hun waar te verkopen, bij de Eenheids Markt, maar vanwege een matige toeloop van kopers vertrokken ze weer naar de straten in het centrum van Paramaribo om hun waar aan te bieden, onder het mom van ‘op straat verdienen we meer’. Anderen werden onder de Centrale Markt aan de Waterkant geplaatst, maar bleken toch weer te venten in de binnenstad.

Uit reguliere controlewerkzaamheden van de bestuursdienst, is gebleken dat de groep die zich schuldig maakt aan de illegale verkoop in de binnenstad niet over een geldige vergunning bezit uitgegeven door de districtscommissaris. 

In het centrum wordt vaak rommel en vuil achter gelaten, waardoor de overheid en winkeleigenaren vaak moeten inspringen voor het opruimen van de rommel en het afval. ‘De bestuursdienst en de politie zullen vaker optreden tegen de illegale verkopers in en rond de binnenstad en zorgen voor een schoon en vriendelijk milieu, zodat voetgangers geen hinder ondervinden. Met zijn allen kunnen we werken aan een schoon en leefbaar milieu’, aldus het commissariaat.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: