Verdachte (28) van diefstal geld en gereedschap uit bromfiets te Henar aangehouden

De politie van het bureau Henar, Nickerie, heeft maandag de 28-jarige D.J. voor diefstal van een geldbedrag en gereedschap uit een bromfiets aangehouden, zo bericht het Korps Politie Suriname donderdag.

De eigenaar had vrijdag 5 februari aangifte van de diefstal gedaan. Volgens zijn verklaring had hij zijn bromfiets naast zijn woning onder een afdak geplaatst. Omstreeks half twee in de ochtend hoorde hij een gerammel buiten de woning. Hij liep naar het raam en zag de bij hem bekende D.J. in zijn bromfiets snuffelen en rende gelijk naar buiten, maar hierop nam de verdachte de benen.

De bewoner controleerde zijn bromfiets meteen ontdekte dat de verdachte geld en gereedschap uit zijn bromfiets had gestolen.

Bij zijn aanhouding zei D.J. dat hij de gestolen gereedschappen had doorverkocht aan de 60-jarige R.R. Op zijn aanwijzing werd de heler opgespoord en aangehouden. De gestolen gereedschappen werden op R.R. aangetroffen en inbeslaggenomen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werd D.J. in voorlopige verzekering gesteld, terwijl R.R. na verhoor naar huis werd gestuurd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: