Van Dijk-Silos vindt haar gelekte uitspraken ‘niet nieuwswaardig’

Jennifer Van Dijk-Silos heeft donderdagmiddag op ABC Radio gezegd, het te betreuren ‘dat Suriname zo laag gezonken is, dat je niet eens meer een voicenote kunt sturen naar iemand.’ Volgens haar waren haar uitspraken ook niet ‘nieuwswaardig.’

‘Het is walgelijk in dit fokking land. Die fokking rechtsstaat bestaat niet meer’, waren de woorden van Van Dijk-Silos, wiens dochter, advocate Nailah van Dijk, een van de advocaten is van Akiemboto, na de uitspraak in Kort Geding in de zaak van de NDP’er, die geen Assembleelid meer is.

‘Er kwam wat onoorbare taal eruit’

Van Dijk-Silos: ‘En ik kan u wel zeggen, het is een hooggeplaatste functionaris naar wie ik het gestuurd heb, op wie ik goed ben, en mijn aandacht werd gevraagd over waarom het verliezen van de zaak van Akiemboto. Ik was in ieder geval stom verbaasd en zeer verbouwereerd, want ik weet echt wel wanneer ik ga verliezen en wanneer niet van tevoren, omdat je de zwakte en de sterkte van je case kent. Dat is mijn reactie geweest. Ik heb het op een audio gezet, aan het eind was ik nog woester en er kwam wat onoorbare taal eruit. Maar, het is een privé audio.’

‘Eigenlijk praat ik met iemand die ik vertrouw, dacht te kunnen vertrouwen en te moeten kennen, en die persoon vond het zo spannend, en misschien ook niet om mij te pijnigen hoor, maar meer om wat zij zegt en zo gaat het dan verder. Het belandt bij Waterkant. Ik vind het zo onethisch van welk medium dan ook om een privé audio te plaatsen als nieuws. Dat doe je niet zonder te verifiëren bij de persoon die dat gezegd heeft. Als een warme bol is de audio verdeeld. Ik heb ervan geleerd, je zegt niets meer onoorbaars aan niemand op WhatsApp.’

Ze ging in het gesprek met ABC Radio niet inhoudelijk in op de door haar gedane uitlatingen over de rechtsstaat en de rechterlijke macht.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: