Business starten tijdens covid

Vanwege covid hebben zowel burgers als ondernemers schade geleden, maar er zijn wel enkele kleine ondernemers, die aangeven dat hun kleine business toch door de covid-situatie is gaan groeien. Arush B. geeft aan dat hij samen met zijn vrouw Soesmita door de situatie een kleine business is gestart. De burger gaf aan dat hij taxichauffeur is, maar zich verder is gaan ontwikkelen. “Toen er in 2020 een totale lockdown was, zag ik dat er heel wat niet gedaan kon/kan worden door de situatie. Veel meer mensen leven in angst en durfden zo ook niet uit huis te gaan om hun boodschappen te doen. Zo kwamen mijn vrouw en ik op het idee om te beginnen met het leveren van goederen, online spullen verkopen en gebakjes verkopen”, zegt Arush. “De leveringsdienst ging heel snel. Wij zijn eerst gestart in mijn buurt en zijn zo beetjes bij beetjes bekend geworden in onze omgeving. Ik moest zelfs ook andere kennissen en familieleden in dienst nemen om het werk succesvol te laten gaan. De online business doet mijn vrouw van huis uit en als er bestellingen waren van haar en de snacks die zij maakte, werden die ook geleverd door ons. De snacks zijn kant en klaar en de enige dat de klant moet doen is bakken en lekker smullen, dus kwam het voor velen handig uit.”

Arush geeft verder aan dat hij momenteel nog taxi rijdt, maar ook nog leveringen doet. “Ik hou mij aan de regels op het werk en probeer in mijn vrije tijd de leveringen te doen. Het grootste deel wordt door de rest gedaan, die nog meewerken in mij kleine business. Het gaat even vlot net als in het begin. Soms wordt het ook druk, maar dat is een goed teken voor ons”, zegt Arush. “Ons bedrijf is nog niet zo groot of bekend, want daar moet je ook heel wat voor neertellen. Zolang ik zie dat ik op mijn eigen benen kan staan, maak ik het wel officieel. Voor de rest kijk ik nog wat de situatie met zich meebrengt en hoe het verder aangepakt gaat worden.”

TM

error: Kopiëren mag niet!