Horecasector overlegt met regering over oplossing voor situatie horecabedrijven door Covid-19

De ministers Amar Ramadhin van Volksgezondheid, Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en Kenneth Amoksi van Justitie en Politie hebben een gesprek gevoerd met een collectief van horecabedrijven. De regeringsdelegatie wilde van de horecasector vernemen wat de pijnpunten zijn die zij ervaart temidden van de Covid-19-pandemie, aldus donderdag de Communicatie Dienst Suriname.

Er is van gedachten gewisseld over de huidige situatie, waarbij voor de horeca alleen bezorging en curbside pick up mogelijk is. De bedrijven hebben aangegeven, dat de situatie zeer moeilijk is en hebben de regering gevraagd te kijken naar mogelijkheden, zodat hun ondernemingen niet verder in de problemen komen.  Vanuit de sector is de regering voorgehouden dat ze willen participeren in onder meer handhaving, hetgeen de ministers als een positief signaal hebben ervaren. 

Er komt een vervolggesprek tussen de ministers en het collectief. Ook is het verwachtbaar dat er spoedig meer duidelijkheid komt over hoe de sector verder haar diensten op een veilige en verantwoorde wijze kan bieden aan het publiek. De samenleving heeft, daarbij ook een grote verantwoordelijkheid door zich te houden aan de vastgestelde Covia-19 maatregelen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: