Nog geen nieuwe coördinatoren op OW Saramacca

Personeel Openbaar Groen en CTW vragen president om in te grijpen

Op 10 december 2020 heeft OW-minister Riad Nurmohamed een bezoek gebracht aan het commissariaat van Saramacca alsook OW Saramacca. Volgens bronnen van Dagblad Suriname had de minister beloofd dat hij een nieuwe algemeen coördinator alsook 3 sub-coördinatoren zou benoemen in januari voor OW Saramacca. Daar is vooralsnog geen invulling aan gegeven, melden bronnen van de krant. “We zijn al een maand verder en de situatie is verergerd. We hebben te maken met een zwakke leiding die beïnvloed wordt door de politiek, waardoor een heleboel zaken niet goed gaan, zoals mutaties en het thuis parkeren van arbeiders, terwijl de presentie wordt ingeboekt. We vragen minister Nurmohamed en president Chan Santokhi om in te grijpen”, luidt de opmerking.

Er heerst grote ontevredenheid over hoe de coördinatoren Pradeep Chikoerie en Oesha Chotkan zaken aanpakken. Zo is een opzichter en een onderhoudsmedewerker van de afdeling CTW al 4 maanden thuis gezet sinds de coördinatie in handen ligt van Chikoerie. Er is geen tevredenheidsgevoel bij het personeel van Openbaar Groen Saramacca en CTW met de komst van deze 2 coördinatoren. Zowel Chikoerie als Chotkan worden verweten van rancuneuze handelingen. Chotkan betreft een 57-jarige kleuterleidster die in december 2020 benoemd is tot coördinator. Het betreft een functie waar leiding gegeven moet worden aan 500 arbeiders. Er leeft vrees bij het personeel dat de nieuwe coördinatoren de medewerkers, die vlak vóór de verkiezing in dienst zijn genomen, brodeloos zullen maken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: