Strengere aanpak van illegale venters nodig

 “Er moet een strengere aanpak komen van de illegale venters”, zegt Faroek tegenover de krant. “Ondanks er gecontroleerd wordt, zie je de illegale venters toch weer hier en daar paraderen en troep achterlaten. Als burger wil je de covid- maatregelen naleven, maar dat kan niet naar behoren gedaan worden. Mond/neusbedekking kan, maar over de twee meter afstand kan er niet gesproken worden”, benadrukt Faroek.

Faroek is zelf ook dagelijks in de stad vanwege zijn werk en geeft aan dat hij vaak genoeg ook de illegale venters via zijn werkgever moet vragen om zich te verwijderen van de ingang van de winkel waar hij werkzaam is. “De illegale venters zijn van de voorgevel van de markt verhuisd naar de overkant van de markt, een plek waar er nog weinig of bijna geen ruimte is voor voetgangers. Enkele agenten die in de stad zijn voor controle kunnen niet op een plaats blijven staan. Dat begrijp ik volkomen. Maar dan moet een ander werkend plan opgemaakt worden. De illegale venters zijn er niet nu al jaren. Problemen en klachten over hen worden niet nu doorgegeven, maar al jaren. Ik denk dat er in die jaren en met de ervaring die opgedaan is, toch een goedwerkend en vast plan of oplossing bedacht moest zijn. Met die ervaring ga ik ervan uit dat er niet meer nagedacht hoeft te worden, maar dat er een gepaste oplossing gevonden moet worden”, benadrukt Faroek. “Ik werk al langer dan dertig jaren in het centrum. Ik heb veel positieve ontwikkelingen ervaren, maar een ding is niet veranderd en dat is de aanpak van de illegale venters. Ik hoop dat met deze situatie er toch doorgedacht wordt en een werkbare oplossing komt. Want dat spelletje dat nu gespeeld wordt, werkt niet.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: