Verkoop dienstvoertuigen is bron van corruptie

“Kwestie dienstauto Rexton van Tsang moet onderzocht worden”

Het assembleelid Sham Binda (VHP) onthulde onlangs in het parlement dat zijn ambtgenoot Stephan Tsang (NDP) voor een appel en een ei het dienstvoertuig van het merk SSangyong Rexton in zijn bezit heeft gekregen. Het voertuig dat een waarde heeft van meer dan

US$ 40.000, heeft Tsang voor slechts SRD 22.000 aangekocht. “Je kan niet iets overkopen als je weet dat de waarde ver beneden de reële waarde ligt. Dat is willens en wetens meewerken aan corruptie en dat moet onderzocht worden. We dienen te weten hoe die auto getaxeerd is en wie het getaxeerd heeft”, accentueert Binda tegenover Dagblad Suriname. Op zich heeft hij geen bezwaar dat het voertuig na de diensttijd wordt aangekocht door politici, mits het tegen de reële waarde is.

Binda brengt in herinnering dat Tsang niet de enige is die een dienstvoertuig voor een appel en een ei aankoopt. Een soortgelijke toestand was in het afgelopen jaar ook te merken bij de toenmalige LVV-minister, Rabin Parmessar (NDP), die een VW Amarok met een waarde van honderdduizenden SRD’s voor slechts SRD 20.000 wilde overnemen op basis van een bestaande regeling, die al vele jaren toegepast wordt en haast door een ieder gebruik wordt in de politiek. Echter, na hevige kritiek vanuit de samenleving, had Parmessar het voertuig teruggegeven aan de staat. “Dit geeft al aan dat zoiets niet door de beugel kan en toch leert men het niet af”, aldus Binda.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: