India schenkt 500.000 Covid-19-vaccins aan Guyana en andere Caribische landen

Guyana en verschillende andere Caribische landen zullen profiteren van een eerste schenking van 500.000 Oxford-Astrazeneca-vaccins door de Indiase regering.

Maandag, tijdens een virtuele ontmoeting met leden van de media, merkte de Indiase Hoge Commissaris voor Guyana, dr. K. J. Srinivasa, op dat een aantal van deze vaccins al naar Barbados en Dominica wordt vervoerd. Deze landen, legde hij uit, behoren tot de eersten die India inschakelden om vaccins veilig te stellen.

‘Ik werk nauw samen inzake het aantal vaccins voor Guyana, Antigua, St. Kitts en vele andere landen in de regio’, benadrukte dr. Srinivasa.

Terwijl de 500.000 vaccins die aan het Caribisch gebied worden gedoneerd, slechts een eerste zending is, benadrukte dr. Srinivasa dat India enige steun wil bieden aan alle ‘bevriende landen’ in de regio.

Guyana heeft 273.000 vaccindoses weten te bemachtigen die zouden kunnen worden gebruikt om ongeveer 136.500 individuen of ongeveer 18 procent van de bevolking te immuniseren. De regering is in gesprek met India, Rusland en China, naast een aantal multilaterale instanties en producenten van de vaccins, om meer voor de bevolking te verzekeren, aangezien vaccins het middel zijn om uit de pandemie te komen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: