Verdachte (45) gewapende overval op man aangehouden – Kompaan op 6 januari dood gevonden in in aanbouw zijnde woning

De 45-jarige R.P., verdachte van een gewapende overval op een man op de kruising van de Mahadew- en Ephraimzegenweg in Paramaribo op 31 december, is zondag 31 januari door het Regio Bijstands Team Paramaribo (RBTP), bijgestaan door leden van de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) en de Recherche Regio Midden (RRM), te Albina aangehouden.

Het slachtoffer deed op 31 december aangifte van diefstal met geweld tegen twee mannen op het politiebureau Latour. Hij verklaarde tegenover de politie, dat hij zich op die dag bevond op de kruising van de Mahadew- en de Ephraimzegenweg, waar hij bezig was foto’s te schieten met zijn mobiele telefoon.

Hij werd op dat moment door twee mannen, van wie een gewapend was met een vuistvuurwapen, overrompeld en beroofd van zijn sieraden en andere persoonlijke spullen. Tijdens de beroving liep het slachtoffer een schotwond op in een arm.

Tijdens het politieonderzoek kwamen R.P. en zijn kompaan P.A. (39) in beeld. Het lichaam van A. werd op woensdag 6 januari dood aangetroffen in een in aanbouw zijnde woning aan de Liliëndaalweg, terwijl R.P. na de daad enige tijd voortvluchtig was.

Bij zijn aanhouding was R.P. op weg naar Frans-Guyana, kennelijk in een poging om uit handen van de politie te blijven.

Hij ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan de overval. Het vuistvuurwapen is nog niet achterhaald. 

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werd R.P. in voorlopige verzekering gesteld.
Attachments area

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: