Sadi keurt denigrerende uitspraken Nederland richting Suriname af

“Vaak genoeg wilt zij voor een dubbeltje op de eerste rij zitten”

NDP-parlementariër Ann Sadi vindt dat het tijd is dat de Surinaamse regering het denigrerend gedrag van Nederland afkeurt en met een gepast antwoord komt op de uitlatingen van de ex-kolonisator. “We zijn een soevereine natie in Zuid-Amerika. Het stoort mij als Surinamer dat onze ex-kolonisator ons instituut van de vp op zo een denigrerende manier bejegent. Ik ervaar het als een belediging. Onze natie wordt daardoor te grabbel gegooid. We moeten dat niet accepteren. Zeker niet van een land als Nederland, die steeds weer een worst voor ons neus houdt en vaak genoeg voor een dubbeltje op de eerste rij wilt zitten. Er moet een gepast antwoord hierop gegeven worden”, zei Sadi vrijdag in De Nationale Assemblee (DNA). De NDP’er benadrukte dat vicepresident Ronnie Brunswijk op een democratische wijze is gekozen. Iets waarvoor eenieder respect moet hebben. Volgens de parlementariër zijn er verschillende deskundigen over de gehele wereld waar Suriname kan aankloppen. Suriname kan dit gedrag van Nederland volgens haar niet langer blijven pikken.

Assembleevoorzitter Marinus Bee voegde eraan toe dat het duidelijk moet zijn dat het land door Surinamers ontwikkeld zal worden en niet door Nederland. “Ze hebben ons jaren uitgebuit en uiteindelijk moeten wij hier samen streven om dit land op te bouwen. We hopen dat Nederland ooit begrijpt dat zij respect moet opbrengen voor onze instituten”, zei Bee. Hij hoopt dat de regering hierop snel een krachtig antwoord zal formuleren.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: