President stuurt Clad-rapport over onrechtmatige besteding covid-gelden naar pg

Het rapport van de Centrale Landsaccountantsdienst (Clad) over de besteding van SRD 400 miljoen uit het eerste Covid-19 fonds onder de regering Bouterse/Adhin, is vrijdag door president Chandrikapersad Santokhi overhandigd aan De Nationale Assemblee (DNA). “Ik heb geen enkele aanleiding dan dit rapport direct te sturen naar de procureur-generaal”, benadrukte het staatshoofd tijdens de behandeling van het wetsontwerp over het verlengen van de Wet Uitvoering Burgerlijke Uitzonderingstoestand. Het rapport is vrijdag al naar de pg gestuurd voor een strafrechtelijk onderzoek. “De regering van ex-president Desi Bouterse heeft bij haar aftreden een rommelige administratie achtergelaten, waardoor in veel gevallen niet te verantwoorden was hoe middelen uit het fonds zijn besteed.” De regering Santokhi/Brunswijk nam een restant bedrag van ongeveer SRD 123 miljoen uit dit fonds over. Volgens Santokhi zijn de middelen op een onjuiste, onrechtmatige en ondoelmatige wijze gebruikt. “De personen die daarvoor verantwoordelijk zijn, zullen ter verantwoording geroepen worden”, aldus de president. Uit het recente Covid-19 fonds van SRD 1.5 miljard heeft minister Armand Achaibersingh een bedrag van SRD 250 miljoen gevraagd en ondertussen SRD 67 miljoen aan steun betaald. De registratie blijft doorgaan en zullen de verschillende groepen de komende weken de nodige ondersteuning krijgen.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: