Orchideeën dief (44) in de kraag gevat te Nieuw-Nickerie

De 44-jarige R.R. is maandag 1 februari door de politie van het bureau Nieuw-Nickerie aangehouden, omdat hij vier orchideeën had gestolen.

De man maakte het tot een gewoonte om orchideeën bij mensen in het district te stelen, zo bericht het Korps Politie Suriname zaterdag 6 februari.

Maar, zodra de man door kreeg dat er aangifte tegen hem was gedaan en dat de politie naar hem op zoek was, bracht hij de planten terug. Hij liet de planten dan achter bij de buren of in de directe omgeving waar hij de planten had gestolen.

Toen R.R. zich weer schuldig maakte aan diefstal van orchideeën, deed een vrouw aangifte bij de politie van Nieuw-Nickerie. Zij verklaarde tegenover de politie dat de verdachte twee potplantjes en twee orchideeën had weggenomen.

Agenten spoorden hem vanaf dat moment op, waardoor de man weer de gestolen planten terugbezorgde. Maar, hij liet de planten deze keer bij een overbuurvrouw van de aangeefster achter, met het verzoek deze aan haar te overhandigen, omdat de vrouw sliep.

De verdachte werd kort daarna door de politie aangehouden en heeft toegegeven zich schuldig te hebben gemaakt aan de diefstal van planten.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is R.R. in voorlopige verzekering gesteld en zijn de planten teruggeven aan de eigenaar.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: