“Groente- noch visverkopers te zien”

“Naast enkele groenteverkopers, die gestopt zijn met de verkoop, zijn nu ook visverkopers niet te zien in het straatbeeld”, zegt een burger tegenover de krant. “Al vanaf begin van het jaar 2021 heb ik enkele visverkopers niet gezien. Die man die zelf met een kruiwagen liep vol vissoorten op ijs zie ik ook niet meer”, zegt de burger. “De verkoop van vis op de hoek bij mij kwam mij voordelig uit, maar hoe de heren er niet meer zijn, ben ik genoodzaakt de markt in te gaan, iets dat ik juist niet wil doen.”

Tijdens een gesprek geeft een visser aan dat hij gestopt is met het verkopen van vis. “De verkoop ging niet en mijn vriezer zat vaak genoeg vol met vis. Ik kon de vis niet de volgende dag verkopen, dus kon ik het binnen de familie alleen verkopen of vrienden. De bedoeling van de visverkoop was dat burgers verse vis konden kopen en geen bevroren vis, dus ik besloot te stoppen met de verkoop en gewoon te starten met het rijden van taxi.”  Een andere visverkoper gaf aan dat de verkoop niet altijd vlot gaat. “Bij het meedoen in deze branche ga je geduld moeten hebben en weten dat je niet altijd vlotte dagen gaat hebben. Ik verkocht namelijk ook in verschillende wijken. Hoe ik dagelijks geen verschil zag bij de inkomsten en juist veel meer uitgaven had, besloot ik toch op een plek te staan”, zegt de visverkoper. “De situatie in het land treft ook de vissensector. Ik ga naast het verkopen van vis ook iets anders moeten doen, want a moni ne kong fa mi beng verwacht.”  

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: