“Men doet wat men wil in plaats van de regels te volgen”

“We zijn niet eens midden van de maand februari en er zijn er al zoveel doden en besmettingen. Dit geef ook aan dat men doet wat zij men wil in plaats van de regels te volgen”, zegt een burger tegenover de krant.  Er zijn ook enkele andere burgers, die zich afvragen als de maatregelen gevolgd worden. Humbert gaf tijdens een gesprek aan dat hij dagelijks de bus pakt, maar dat hij vaak genoeg meemaakt dat men geen neus- en mondbedekking opdoet. “Ondanks de aanwijzingen van de buschauffeur en waarschuwingen heb je toch enkele die niet mee willen werken. Enkele passagiers geven aan dat zij om de hoek gaan uitstappen, dus het niet nodig vinden om een neus- en mondkap op te doen en andere hebben er een op, maar die hangt onder de kaak. Als men zich zo blijft gedragen, denk ik wel dat er andere maatregelen voor zullen komen”, zegt Humbert. “Dan zijn wij als passagiers niet de enigen die eronder gaan lijden, maar ook de buschauffeurs.”

Een andere burger gaf aan dat het moeilijk is geworden voor haar, vooral bij het inkopen doen. “Ik ben er alleen met mijn twee kinderen. In bepaalde goed gesorteerde winkels kan ik niet met ze gaan, dus daar komt het al moeilijk uit. Ik kan nog dagelijks de bus in stappen met hen, maar wat ik zie en meemaak, hoop ik niet dat men het ook hier moeilijk voor mij maakt.”

“Heel wat burgers hebben geen mond- en neusbedekking op en desinfecteren hun handen ook niet. Dit maak ik dagelijks mee”, zegt de burger. “In het verleden heb ik als burger ook enkele mensen aangesproken, die de bus in stapten, maar ik hoorde vaak genoeg dat ik in mijn eigen zaken moet bemoeien. Vroeger kon ik het wel begrijpen, maar als je een bus pakt en iemand naast jouw geen mond- en neusbedekking op heeft, vind ik wel dat er bemoeid moet worden”, benadrukt de burger. “Het gaat uiteindelijk niet alleen om de gezondheid van de persoon die de regels niet volgt, maar van eenieder om hem heen. Ik hoop echt dat het nu anders opgepakt wordt, want zo maken we het moeilijker voor onszelf.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: