Roy Bhikharie: “Wat hebben politici aan autotoelage, terwijl er zoveel restricties zijn door covid-19?”

De PVP-leider Roy Bhikharie vraagt zich af wat politici aan een autotoelage hebben, terwijl er tal van restricties gaande zijn door covid-19. Zo geldt er nog steeds een avondklok van 19:00 uur tot en met 05:00 uur en worden er geen evenementen georganiseerd. In gesprek met Dagblad Suriname zegt Bhikharie dat gezien deze toestanden, het niet logisch klinkt om een autotoelage aan te bieden aan de president, vicepresident en ministers. Deze toelage is overigens in december 2020 goedgekeurd. “Waarvoor is die autotoelage nodig? Burgers die aan het werk gaan, worden toch ook niet extra vergoed? Waarom politici dan wel? Waar moeten zij bovendien naartoe gaan, terwijl er zoveel restricties zijn door covid-19?”, luidt de mening van Bhikharie. Hij prijst de kritische opmerking van assembleelid Patricia Etnel (NPS), die onlangs in het parlement aangaf dat een ieder bijdraagt aan herstel van het land, dus dienen politici dat ook te doen. Bhikharie merkt op dat deze attitude nauwelijks opvalt bij de overige assembleeleden.

De rvm heeft bepaald dat per 1 januari 2021 de president SRD 750 per dag, de vicepresident SRD 625 per dag en de ministers SRD 515 per dag mogen declareren, wanneer zij hun privévoertuig inzetten voor de dienst. Volgens Biza-minister Bronto Somohardjo betreft het een autotoelage die met een bezuinigingsoogpunt is ingevoerd. Bezuiniging is in de ogen van het volk uiteraard iets heel anders dan wat politici graag willen geloven. Het unieke zou zijn als de regering besloten had hun eigen ritten zelf te bekostigen. Die onbaatzuchtigheid binnen de politiek is nu eenmaal zeldzaam, echter koos de regering, die zelf meermalen aangeeft dat de staatskas leeg is, ervoor om op kosten van de staat de ritten te continueren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: