Somohardjo: ‘Honderdduizenden bespaard met nieuwe vervoerstoelagen’

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken begrijpt de kritiek vanuit de samenleving en het parlement over de missives waarin de regering zich recentelijk heeft gezegend met vergoedingen voor het gebruik van de privéauto ten behoeve van de dienst voor de president, vicepresident en ministers. “Ik snap de boosheid vanuit de bevolking, maar wij bezuinigen ook en gaan straks met plezier meer belasting betalen. Het verhogen van de vervoerstoelage moet worden gezien in het kader van de bezuinigingen”, benadrukte Somohardjo donderdag in De Nationale Assemblee (DNA). De bewindsman verwees wederom naar het inmiddels bekend verhaal waar alle auto’s verkocht waren aan gewezen ministers en andere regeringstoppers, toen de regering Santokhi-Brunswijk aantrad. Op Biza alleen zijn 123 wagens verkocht. Hierdoor moesten leden van de nieuwe regering bij aantreden gebruik maken van huurauto’s. Dat kwam volgens hem neer op USD 200 per dag. Dat is gelijk aan SRD 85.000 per maand per minister. Uiteindelijk heeft Financiën gevraagd om het huren van auto’s stop te zetten en eigen privévoertuigen in te zetten. Hierbij wordt naar zijn zeggen honderdduizenden per maand gespaard. Somohardjo benadrukte dat dit alleen geldt voor degenen die hun eigen voertuig inzetten en het aantal dagen dat het is ingezet. De president maakt er volgens hem geen gebruik van. Er zijn 4 tot 5 ministers die daarvan gebruikmaken, waaronder ook Somohardjo.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: