Nep-lid Directoraat Nationale Veiligheid aangehouden

Leden van het Regio Bijstands Team Paramribo (RBTP) hebben dinsdag de 34-jarige verdachte L.D. op zijn woonadres te Geyersvlijt aangehouden en overgedragen aan de afdeling Fraude. De man wordt ervan verdacht zich meermalen schuldig te hebben gemaakt aan oplichting en verduistering, zo bericht het Korps Politie Suriname donderdagavond 4 februari.

Hij had zijn slachtoffers wijsgemaakt, dat hij lid was van het DNV (Directoraat Nationale Veiligheid) en daardoor in de positie verkeerde om hen tegen betaling aan een vuurwapen met bijbehorende vuurwapenpas te helpen. Ook beweerde hij, dat hij ervoor kon zorgen, dat belangstellenden in aanmerking konden komen voor afgeschreven voertuigen die door de overheid werden verkocht.

Deze verdachte gaf zich onder meer uit als Bruinings Staphorst en Ravi. Tijdens telefonische gesprekken met benadeelden deed L.D. zich ook voor als een mevrouw Ramsahai en Rama. Op deze wijze heeft de verdachte een aantal personen grote geldbedragen afhandig kunnen maken. Na overleg met het Openbaar Ministerie is L.D. in verzekering gesteld. 

Het vermoeden bestaat dat deze verdachte meerdere slachtoffers heeft gemaakt. Deze benadeelden worden opgeroepen zich alsnog in verbinding te stellen met de afdeling Fraude voor het doen van aangifte. Deze afdeling is ondergebracht in het politiebureau Geyersvlijt en is te bereiken is via de telefoonnummers 455830 en 451413.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: