Parmessar verontwaardigd over mededelingen Guyana

“Mi skin e gro te mi e lesi a san disie”

NDP-fractieleider Rabin Parmessar is verontwaardigd dat hij uit Guyanese media heeft moeten vernemen dat de Surinaamse regering overeenstemming met de Guyanese regering heeft bereikt om Guyanese vissers toestemming te verlenen om in de Corantijn, Surinaamse wateren, te vissen. “Als dit zo mocht zijn, dan strookt het niet met relevante wetten van ons land, namelijk de Zeevisserijwet, de Wet Maritieme Zones en de Wet Instelling Kustwacht. Het is vele malen erger en diepgaander. De hele Corantijn behoort aan Suriname toe. Het gaat om een nationale zaak”, zei Parmessar donderdag in De Nationale Assemblee (DNA). Parmessar is gewezen minister van Landbouw, Visserij en Veeteelt en de voorganger van minister Prahlad Sewdien. Dit is volgens de NDP’er verstrekkend, omdat Suriname al in een conflict met het buurland zit voor wat betreft het Tigri-gebied. “Onze eigen vissers, die jarenlang vragen naar visvergunningen en omdat er sprake is van overbevissing, geven we geen vergunning.” Volgens Parmessar moest de regering dezelfde dag nog helderheid brengen in deze zaak. “Mi skin e gro te mi e lesi a san disie”, aldus Parmessar verwijzend naar het Guyanees mediabericht.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: