AKMOS-voorzitter Soekhlal: ‘Zaterdag lockdown is niet wenselijk’

‘Juist de kleine man wordt hard getroffen’

De weekend-lockdown en de avondklok leiden steeds meer tot kritische geluiden uit de samenleving, uit alle lagen van de bevolking. Burgers en de economie leiden onevenredig veel schade door de weekend-lockdown. Harry Soekhlal, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (AKMOS), vindt dat de regering ‘nauwkeuriger’ moet ‘analyseren’.

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Soekhlal: ‘De zaterdag lockdown is niet wenselijk. In bijvoorbeeld de bouwsector werken losse arbeiders op dagbasis en verdienen die dag dus niets. Ook de mensen die op de zondag nog een erf of tuin van mensen onderhouden, worden zwaar geraakt. Juist de kleine man wordt hard getroffen.’

Soekhlal zegt voorts voorstander te zijn voor desnoods drie uur lockdown op zaterdag. ‘Dan wordt de rush op de vrijdag afgebroken.’

‘De rek bij de ondernemers is er helemaal uit’

‘De verdieners in de informele sector worden ook heel hard geraakt. Het leidt tot banenverlies. De mensen hebben ook weinig mogelijkheden om uit te kijken naar andere opportunities. De rek bij de ondernemers is helemaal uit. Doordat oplossingen in het vooruitzicht zijn gesteld hadden de mensen hoop. Heel veel ondernemers hebben geen boekhouding en kunnen dan ook niet bewijzen, dat ze verlies hebben geleden en kunnen dus ook geen aanspraak maken op het Covid-19 fonds.’

Soekhlal: ‘Covid-19 heeft elk huishouden behoorlijk onder druk gezet en de emotionele schade wordt elke dag groter. Kleine- en middelgrote ondernemingen worden ook geconfronteerd met prijsverhogingen die ze niet aankunnen. Besparingen zijn er niet.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: